piatok 28. októbra 2011

Clinique Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gel



Tak tento gel som si kúpila na základe tejto recenzie http://ordinarylife-my.blogspot.com/2011/09/clinique-anti-blemish.html , len ma zaujalo, že jej balenie má 5ml a moje 15ml. Za cca rovnakú cenu, lebo ja som ho kúpila vo Fann-ku, kde bol výnimočne najlacnejší 16,60€ + 10% zľava.

Nooo....dosť mi pripomína Zineryt.
Je to dosť alkoholové. Ale... úplne úžasne. Funguje to. Samozrejme  mega vyrážka sa za noc nestratí, ale používam ho každú noc a veľmi sa mi osvedčil. Všetky veľké vyrážky sú už preč. Oproti Zinerytu má veľkú výhodu a to je dávkovanie, kuk hore fotka. Stačí toho naozaj málo. A vlastne to ani nechcem porovnávať so Zinerytom. Clinique je o pár tried vyššie a takáto investícia sa oplatí.
Naozaj odporúčam

štvrtok 27. októbra 2011

Body Basics Lip Balm

Tak najprv hodím fotky tohto balzámu.





Ako vidíte z fotky, je značne použitý :-D Kúpila som si ho už dosť dávno, teraz som ho niekde objavila a opätovne som zistila, prečo som si ho kúpila aj v iných vôňach.
Konkrétne

Len v krátkosti. Balzám nááááádherne vonia a úúúúplne že funguje:-)) Pery sú naozaj dlhodobo hydratované a chutia:-) Len nevýhoda a to je zrejmé....nanášanie prstom, nehygienické :-(
Podľa českej stránky stoja 8€, ja som ich samizda kúpila v nejakej zľave. A v Prahe, takže netuším, či sa dá zohnať táto značka aj na SR. Myslím si, že nie, ale ak viete niečo čo ja neviem, tak píšte!

Beauty facts about Heidi

Články tohto typu som už čítala na mnohých blogoch, tak sa pridám aj ja. Možno Vám budem sympatickejšia, ale je aj možné, že si poviete ako to, že takáto osoba má blog o kozmetike :-D

1. Až v poslednej dobe som sa začala dôkladne odličovať ráno aj večer. Dovtedy len krém, občas čistiací gel, málokedy maska....

2. Až pred pár týždňami som sa dozvedela od kamarátky - kozmetičky, akú mám pleť. Mám zmiešanú. Len mi nešlo do hlavy, ako môžem mať občas šupinatú pleť... a to súvisí s dehydratáciou, nie s typom pleti. Takže už sa mi ľahšie hľadajú konkrétne výrobky, lebo napr. doteraz som mala pleťovú vodu na suchú pleť.

3. Pleť sa mi oveľa zlepšila, odkedy viem a dodržujem horeuvedené body. Paráda!

4. Vždy som túžila po kúpelni plnej drahej kozmetiky.Dior, Lancome, Clinique atď. Teraz, odkedy som našla blogy o kozmetike, tak som nadšená, že pozistujem nielen, ktorý výrobok je z týchto značiek dobrý a ktorý vôbec nie, ale pozistujem, aké lacné alternatívy existujú. Odvtedy až tak po drahej kozmetike netúžim. Začala som si uvedomovať, že pri niektorých výrobkoch stačia aj lacnejšie veci.

5. Púder som nikdy nepoužívala, až teraz. Mám trochu potom pocit, ako keby mám na tvári "omietku". Ale je pravda, že líčenie potom vyzerá lepšie.

6. Kľudne používam počas dňa očné tiene. Keby mám čakať na nejakú špeciálnu večernú príležitosť, oslavu, diskotéku, tak tie tiene moc nevyužijem. :-))

7. Laky na nechty - zbožnujem trblietavé a je mi jedno, že sú fakt výrazne, nosím ich bežne.
8. Mohla by som mať Oriflame kozmetike na kilá, ale nechcem... nemyslím si, že by mali nejaké super veci. Česť výnimkám.

9. Netúžim vlastniť samoopalovák.Mám rada svoju bledú pleť.

10. Takisto netúžim si malovať obočie. Myslím, že by som pôsobila dosť "tvrdo".

11. Ešte k lakom - mám hlavne OPI,ale postupne asi začnem kupovať aj lacnejšie, lebo za tú cenu možem mať minimálne 4 laky. K OPI sa vrátim, ak natrafím na super jedinečný odtieň. A vrátim sa veľmi rada, lebo laky sú to moc kvalitné.

12. Kedysi som používala stále krém na ruky, bola som na nervy, keď som nemala žiaden pri seba. Teraz mám obdobie, že ho skoro vôbec nepotrebujem.

13. Absolutne zanedbávam pedikúru. Nebaví ma to:-( Možno nejaký super voňavý krém by ma prinútil krémovať si nohy, ale zatial som taký nenašla. Ani ten od Freeman ma neohúril.

14. Rada si vytláčam vyrážky :-DDD

15. Tento blog som si začala písať sama pre seba, ale vždy tajne dúfam, že sa mi bude počet následovníkov stále zvyšovať. Je fajn, keď niekto rád číta, čo píšete.

Tak, tu sú moje fakty, až na ten posledný sú všetko čisto kozmetické. Keby sú nejaké otázky, tak píšte do komentárov. :-)

utorok 25. októbra 2011

Laky Essence a Catrice

Dlho som rozmýšlala, či tento príspevok uverejniť, lebo v ňom nenájdete super kvalitné fotky nechtov, ale len slabý otvar toho, čo sa mi v tomto šere podarilo nafotiť.
Takže, o aké laky sa tu bude jednať?
* Essence 38 Choose me
* Catrice C02 Lavenderlicious
* Essence Quick dry Topcoat

* Essence 38 Choose me
Tento lak sa mi vôbec nepodarilo poriadne zachytiť, preto sem dám foto z jedneho blogu, ktoré podľa mna najviac zachytáva realitu.
z http://zabranjeni-grad.blogspot.com/2010/10/essence-choose-me.html
Takže
Plusy
+ cena, bol v akcii, tak ma stál 0,80€ ....aspoň čosi, o cene 5Kč ako vedľa v ČR môžem len snívať
+ je krásny

Mínusy
- Lak sa mi na špičkách nechtov začal odlupovať už v ten istý deň
- Po odlakovaní mi zostali nechty a okolie nechtov modrozelené, vyzeralo to príšerne, naštastie som si nechty pretrela iným lakom, neviem si predstaviť,ako by to ináč vyzeralo

K dobe schnutia nemôžem nič napísať, lebo som použila rýchloschnúci nadlak od Essence, ktorý je na fotke, takže to schlo približne 5-10min, čo je v pohode

* Catrice C02 Lavenderlicious
Tak fotku tohto laku mám vlastnú, ale dosť nekvalitnú. Priznám sa, mám kopec povinností naokolo, dieťa, škola, domácnosť a hlavne oddych :-D, takže bude musieť takáto fotka stačiť, samozrejme nabudúce sa budem viac snažiť, ale keď sa nedá, tak sa nedá.
Tento lak je z limitovanej kolekcie Wonderland.
Lak by som nazvala "maltovo fialkový" :-D Na fotke ma trochu nádych do modra, videla som to aj na inom blogu, kde bol článok o tomto laku, ale v skutočnosti žiaden nádych nevidím. A prečo maltovo? Nie je to taká perleťová fialová, ale matná, takže mi pripomína maltu:-D A prepáčte, za nekvalitné nalakovanie:-))
Plusy
+ pekne kryje
+ cena, okolo 2,7 (som zvyknutá na OPI)
+ dlho vydrží, toto je foto z 3.dňa

Mínusy
- vidieť každú nedokonalosť, keď napr. nie je necht pod lakom dokonale hladký, alebo sa laku trošičku dotknem, či je už suchý ( v tom to bolo zas u Essence naopak, ale skôr je to zvoleným odtieňom a nie značkou)
- je veľmi tekutý, čo je o Catrice lakov dosť známe, ale myslela som,že mi to bude robiť väčšie problémy
- viem si predstaviť, že bez nadlaku by mi lak schol veľmi dlho, s nadlakom cca 10min

*  Essence Quick dry Topcoat
Podľa názvu je jasné, že má urýchliť schnutie laku, to aj robí, ale nie nejak zázračne. Šak čo by som od toho mohla čakať, keď stojí okolo 2€. Ale ja som spokojná, lak nezaschne za 60 sekúnd, ale okolo 5minút, riedke laky max. 10min.
Či má niekto nejaké iné skúsenosti?

Očakávané kolekcie Catrice a Essence - čo chcem, ak sa to objaví aj u nás

Začnime s Catrice
* Kolekcia Big City Life
Jednoznačne najlepšie vyzerá paletka Sydney




A ako zarytá germanistka musí byť moja aj paletka Berlín :-D
* Essence Vampire´s Love
Ďalšia paletka :-D



Pri prvom vzhliadnutí som chcela tieto laky všetky, ale nakoniec by som si kúpila prvé dva zľava a prvá zprava. Trblietkavé ja môžem veru :-))



Essence kolekciu vidím vcelku reálne, ale u Catrice ani moc nie, keďže u nás máme v DMke kolekciu z marec/máj.

Máte podobný vkus?

pondelok 24. októbra 2011

Dermacol Body Lotion Belgian Chocolate


Toto telové mlieko ma zaujalo hneď podľa obalu, lebo by som ho hneď zjedla. A ešte keď som si k tomu pričuchla...no mňam mňam.
A čo k nemu píšu na oficiálnej stránke Dermacol?

Telové mlieko s vôňou čokolády s pomarančom zvláčňuje a zjemňuje pokožku tela, hydratuje ju a zanecháva jemne navoňanú. Pomarančový olej osviežuje myseľ, rozveseľuje, odstraňuje napätie a harmonizuje dušu.
Výsledok: Hydratovaná, jemná pokožka prevoňaná čokoládou s pomarančom.



Okrem tejto vône si môžte kúpiť aj telové mlieko (aj sprchovací gél, ale ten som v obchodoch nevidela) s vôňou Sicílskej pistácie, Ružového zázvoru a Tibetského jazmínu. Mne osobne sa okrem čokolády páčil aj pistáciový.


A aké teda je? Krásne vonia, ale tak to môžte zistiť aj v obchode. Lenže, dermacol slubuje hydratáciu...nooo... tá by mohla nastať, ale keby ste na seba vypatlali polovicu tuby. Naozaj je treba použiť dosť velké množstvo mlieka, aby som mala pocit, že je pokožka naozaj hydratovaná. Nie je to proste ten prípad, keď si zoberiete trošku telového mlieka a nakrémujete si ním pol tela. A to ma mrzí. Mlieko som si na seba dala len párkrat a už je vidieť, že mlieka z tuby značne ubudlo.

Tak ideme ďalej. Som si myslela, že ak mi bude vyhovovať, tak pri ňom ostanem, lebo vôňa ma úplne uchvátila, ale nie som s ním spokojná, aj keby som veľmi chcela.

Ale ak by ste ho chceli aj tak vyskúšať, tak stojí necelé 4€, ja som kúpila v 101-ke za 3,09€

Odfotila som aj konzistenciu, ale moc toho nie je poznať, iba že mlieko je marhuľovej farby :-)))

štvrtok 20. októbra 2011

Prosím o radu

Teraz rýchly príspevok nie o kozmetike. Mám 1 následníka!!! Čo je super, veľmi sa z toho teším, všetky začiatky sú ťažké. Ale nejde mi zobraziť, kto to konkrétne je. Nemali ste aj vy podobný problém? Ako to vyriešiť...

Yves Rocher - Pure system

Pri kúpe balzamu na pery Bio Lip Balm (o ktorom píšem tu a doplnila som článok a jeden nový poznatok :-) http://heidi-o-kozmetike.blogspot.com/2011/10/yves-rocher-bio-lip-balm-prve-dojmy.html ) bol pri pokladni letáčik s informáciami o novinke Pure system a k tomu bola vzorka čistiaceho gélu.


Gél má jemnú, sviežu vôňu. Má v sebe peelingové čiastočky, ktoré sú jemné, takže verím tomu, čo píšu, že je to vhodné na každodenné použitie, nie ako klasický, drsnejší peeling 1-2x týždenne.
Na ich stránke sa píše následné --> Vďaka exfoliačným čiastočkám: znižuje výskyt kožného mazu, hĺbkovo čistí póry a eliminuje výskyt čiernych bodiek, predchádza znovuobjaveniu vyrážok a čiernych bodiek. Jeho +: Zloženie neobsahuje mydlo, a preto nevysušuje pokožku.
A čo ja nato? S poslednou vetou určite súhlasím, pri prvom použití som naozaj čakala, že pleť bude po použití napjatá, vysušená, "stiahnutá z kože"...ale vôbec sa nič také nestalo. Pleť bola veľmi jemná.
Hĺboko čistí póry - no, ak to má byť to, že póry sa dajú ľahko vyčistiť (vytlačiť:-D) tak áno, to je pravda. K čiernym bodkám a znovuobjaveniu vyrážok nemám čo napísať, keďže to používam veľmi krátko.
Veľké + ale je, že gélu treba naozaj máličko, raz sa mi podarilo dať si ho príliš a zrniečka som mala všade :-)
Celkovo mi bol tento gél veľmi sympatický, úplny opak toho predtým (oriflame, kuk nižšie), takže výsledok toho je, že som si kúpila veľké balenie.
Skúste si vypýtať v Yves Rocher vzorku, vydrží Vám veľmi dlho a zistíte, či také niečo Vám sedí, alebo nie. A zriadila som si zákaznícku kartu, už mám ďalšie vzorky :-)))

utorok 18. októbra 2011

Oriflame Pure Skin Washing Gel


Tento gel som používala doteraz, dokým som si nekúpila iný, lepší. Teraz ho plánujem vyhodiť, takže ak s ním bol niekto spokojný, tak dajte vedieť, pošlem Vám ho za poštovné, lebo mne je ľúto vyhadzovať veci, ale naozaj by mi len tu trčal.
Prečo sa mi vlastne nepáči? Nevonia mi (a to je pre mňa dôležité) a hlavne po nanesení a následnom zmytí mám strašný pocit napätej pokožky. Myslela som, že je to normálna vec, ale keď som zistila, že iné podobné prípravky to nerobia, tak som sa hneď s ním rozlúčila.
Škoda

Foto včerajších nákupov

pondelok 17. októbra 2011

Čo zvažujem kúpiť (17.10.)

 Čo som kúpila ( a o čom samozreme napíšem recenziu)
--> Dermacol Make-up cover
--> Clinique anti-blemish gel
--> štetec na make-up -Gosh
---> kabuki štetec - z Elfu
---> odlakovač Ebelin zelený
--> špirála Maybelline One by one


Čo som si rozmyslela
  --> Beauty box - ani nie rozmyslela, ale skôr ľudia v Luxury Guide si to rozmysleli :-(  

Čo som ešte nekúpila
--> Tangle Teezer kefu na vlasy - musím ju objednať čo najskôr, keďže vlasy sa lámu a lámu
--> štetce na očné tiene  - s tým sa tak neponáhľam, najnovšie si oči malujem prstami, je to vcelku fajn spôsob
 --> micerálna voda na citlivú pleť Bioderma - tú plánujem kúpiť, keď miniem pleťovú vodu, čo mám teraz


Čo dopĺňam do zoznamu
--> niečo z Yves Rocher, mám tam zľavu, ale neviem, aké produkty sú tam dobré
--> rozmýšlam nad sadou od Clinique, tú celkovú starostlivosť, ale je toľko rozličných druhov...

sobota 15. októbra 2011

Klorane - šampón a balzám proti vypadávaniu vlasov (prvé dojmy)

Keďže po pôrode mi začali padát príšerne vlasy, zaobstarala som si tieto dva prípravky. Počula som na ne len chválu, známej muž vyskúšal všetko možné, ale až toto zabralo. 
Šampón + balzám ma stál v lekárni v akcii 12€.
Čo k nim povedať? Krásne voňaju, ako nejaký mužský sprchovací gel :-D Zatiaľ som ich použila len 3x, keďže píšu, že stačí používať len raz týždenne. Takže ešte nemôžem očakávať výsledky, ale verím dobrým skúsenostiam, ktoré majú ľudia v okolí. 


Alebo poznáte ešte niečo iné, účinejšie?

štvrtok 13. októbra 2011

Beauty Box na SR? Nie!

Keď som sa dozvedela o beauty boxe, mala som dobrú náladu dve dni. Veď taká super veci, za pár peňazí mám veľké balenia luxusnej kozmetiky + nejaké vzorky. Aj vzorky mi prišli fajn, na zopár drahých kúskov som sa kukala, ale bez odskúšania je to dosť velký risk.
Nebudem písať o tom, čo komu prišlo a nemalo, alebo skôr čo komu neprišlo a malo. Lebo mne neprišlo NIČ. V čase keď som si ho objednala bolo normálne napísané, že posielaju na SR. Tak som si ho pekne objednala a čakala. Vedela som, že nejak extra nechodí, tak som ho čakala až druhý týždeň. Stále nič, tak ma napadlo, že sa opýtam na facebook stránky luxury guide, že za koľko mi asi príde a koľko bude presne stáť prepočítané na €. Ako odpoveď mi prišlo, že veľa BB sa zo SR vrátilo a poštovné je drahé, takže dodávanie na SR rušia.
Prosím pekne, to čo je za systém. Oni si len tak zmyslia, že posielať na SR prestanú a nikde o tom nie je zmienka? Ako kde sme? Absolutne neprofesionálne. Produkty tam menia podľa toho ako sa im zachce, objednáte si niečo a príde Vám niečo úplne iné. Je mi z toho smutno, príde mi to celé zbúchané na kolene. Veľká škoda! Veľmi som tomuto projektu držala palce, hovorila som si, že každá začiatok je ťažký, ale vyzerá to tak, že ani nemajú záujem byť lepší. Len tak si napišu, že niektoré balíčky budú so sisley kozmetikou a iný len so vzorkami. Fúúúúha, no podľa mna je veľký rozdiel v hodnote týchto balíčkov. Naozaj si koledujú, že celý BB kvôli ich správaniu padne.

Teraz chcem trošku apelovať na slovenské parfumérie:-) Podľa mňa to je skvelý nápad tieto boxy. Síce je SR malá krajiny, ale verím tomu, že keby je to kvalitne vedený projekt, tak si boxy získajú veľkú popularitu, rozšíri sa to cez blogy, facebook. Myslím, že má to šancu uspieť...

streda 12. októbra 2011

Recenzie vzoriek

Dostalo sa mi pod ruku zopár vzoriek, od doby čo som fotila, tak k nim ešte niečo pribudlo, takže postupne sa okrem iných článkov môžte tešiť aj na recenzie týchto výrobkov.

nedeľa 9. októbra 2011

Dermacol Make-up cover

O tomto výrobku som si prečítala samé chvaly na skoro každom blogu čo sledujem, tak mi bolo jasné, že si ho budem musieť kúpiť. Nestál veľa, okolo 4€, tak za skúšku nič nedám.
Keď som si skúšala odtiene v obchode na ruke, tak hned som vedela, že bude super, lebo dokonale mi prekryl pehy čo mám na rukách. A veru, som z neho nadšená, ale používam ho ako korektor, dávam naň ešte make-up. A treba ho naozaj mááááličko, takže vydrží dlho a ešte dlhšie :-D Takže prvá vec zo zoznamu kúpená. :-D

utorok 4. októbra 2011

Čo zvažujem kúpiť (k 4.10.11)

--> Dermacol Make-up cover

--> Tangle Teezer kefu na vlasy

--> Clinique anti-blemish gel

--> Beauty box :-D

--> štetec na make-up

--> štetce na očné tiene

---> kabuki štetec 
 
--> odlakovač Ebelin zelený

--> špirála Maybelline One by one

 --> micerálna voda na citlivú plež Bioderma

Ak máte ešte nejaké tipy, tak sem s nimi 

Yves Rocher - Bio Lip Balm

Yves Rocher - Bio Lip Balm
Tento balzám na pery som si kúpila na popud jedného článku na blogu o kozmetike. Bol veľmi vychválený, tak som ho išla omrknúť. Bol zlacnený, tak nebolo o čom a kúpila som ho. Stál o čosi viac ako 3€. Pri pokladni boli vzorky čistiaceho gélu proti akné, o ňom napíšem, keď ho spotrebujem, takže čoskoro.

Ako názov napovedá, napíšem sem len prvé dojmy, keďže som ho použila asi len 2x. Na perách je príjemný, ani moc suchý, ani moc lepkavý, taký akurát. V článku sa písalo o jemnej vôni, ale tú som zacítila len na chvílku, inač je podľa mňa "bez chute a zápachu". Ale ani to nie je na škodu veci. Čo sa týka výdrže po jedle a pití, tak je to taký priemer, nevydrží v pôvodnej "forme", ale zas niečo na perách ostane. Úprimne, asi by bolo trúfalé očakávať niečo viac.
Uvidíme ďalej, čo si budem o ňom myslieť po dlhšom používaní.

PS: po dlhšom používaní vidím ako nevýhodu, že pri chladnejšom počasi sa veľmi veľmi ťažko nanáša, akoby stuhne a nechce sa dať vytlačiť :-D ale pri izbovej teplote je super, pekne hydratačný

Kondicionér a maska na vlasy Nr. 1

Musím sa priznať, že nie som moc zameraná na módu, nebaví ma chodiť po obchodoch s oblečením a prezerať si každý vešiak, čo sa tam nachádza. Musí mi to padnúť do oka a nemôže to stáť moc peňazí. Ale kozmetika, to už je niečo iné. Pri nej priam túžim po drahých kúskoch...len keby mi ich mal kto zaplatiť, že? :-D Na moje vlasy som dosť zaťažená, preto pri nich neváham kupovať veci z kaderníctva, veci z drogérie sú podľa mňa o ničom.


Na fotke sú dve veci, ktoré používam po šampóne. Raz kondicionér, raz maska.

Matrix Sleek.look kondicionér
Tento kondicionér som používala už v minulosti, preto som neváhala a objednala si 1,5 litrovú flašu. A mám na dlho postarané:-)) Pumpička sa k flaši nepredávala, ale predajkyni som napísala, či náhodou niečo také nemá a odpísala, že má a že mi ju dá ako darček k nákupu. Teraz som ju našla  za 145Kč. Tak ešte raz touto cestou pani ďakujem. Potešilo.
Toto veľké balenie som objednala z českého mimibazaru za cca 800Kč.


Trend up Maska MILK Regeneračná s proteinami
Túto masku som si kúpila na základe veľmi pozitívnych reakcií na jednom fóre. Zaujala ma cena. Za liter chcú 167Kč. Tak si vravím, skúsim to. A neľutujem.

Výhody a nevýhody napíšem spoločné


Výhody:
* veľké balenie, nemusím stále zháňať nové
* sú kvalitné, krásne voňajú, vlasy sa po nich super rozčesávajú, nezaťažujú vlasy


Nevýhody
* najprv som chcela napísať, že žiadne, ale predsalen ... keďže som človek, čo rád skúša nové veci, tak je to už trošku nuda, stále dookola to isté... ale obetujem to, radšej nudné, ale dobré, než nové a zlé

sobota 1. októbra 2011

Motherlove a Saloos - proti vzniku strií


Saloos Bio Tehotenský pěstící olej lisovaný za studena 
Motherlove Balzam na brucho Pregnant Belly Salve 

Tieto dva výrobky som použivala každý večer počas svojho tehotenstva - na striedačku. Obidva boli veľmi vychvalované, tak som zobrala obidvoje.
Saloos stojí cca 4-5eur
Motherlove 14eur
Ale Saloos som spotrebovala dve flaštičky, motherlove mi stacil jeden kelímok.

Keby mam tieto dva výrobky porovnať, tak vyhráva Motherlove. Prečo?
Výhody 
* príjemná medová vôňa
* stačí málo, ma tuhšiu konzistenciu, ale v pohode sa nanáša
* pokožka je dlhodobo hydratovana
* funguje 
Nevýhody?
* vyššia cena

K Saloosu
Výhody: 
*funguje
Nevýhody
* mne osobne nevonial
* bol tekutý, niekedy som si naliala viac než som chcela, takže v tomto bol určite horší než M.
* nemám rada pocit oleja na rukách, neviem či viete, čo tým myslím :-D také slizké :-))


Celkový výsledok je dobrý, zafungovali, miesta, ktoré som si pravidelne natierala sú bez strií. O ostatných miestach radšej pomlčím :-). Ale nemyslím si, že dokážu na 100% pomôcť, lebo záleží aj od iných faktorov. Ale obmedziť vznik strií určite vedia. A poviem Vám, radšej máť 2-3 strie než vyzerať ako zebra.